Certificat energetic eliberat de catre auditori autorizati

Daca te afli intr-una din urmatoarele situatii, atunci ai nevoie de un certificat energetic:

  • doresti sa vinzi un apartament, o casa, un imobil sau un spatiu comercial
  • doresti sa inchiriezi un apartament, casa, un imobil sau un spatiu comercial
  • esti responsabil de receptia la finalizarea lucrarilor

In ultimul an, am eliberat peste 5.000 de certificate energetice, atat in Bucuresti si Ilfov, cat si in alte orase importante din tara.

 

Auditul energetic al unei cladiri este operatiunea prin care se identifica principalele caracteristici termice ale constructiei si ale instalatiilor aferente. La efectuarea unui audit energetic se analizeaza rezultatele obtinute prin analiza termica a cladirii si stabilesc solutii tehnico-financiare de reabilitare si modernizare termica a constructiei si a instalatiilor aferente acesteia. Informatiile necesare alegerii unei solutii de reabilitare, respectiv modernizarea cladirii, sunt prezentate in cadrul unui raport de audit energetic. Lucrarile de audit energetic sunt efectuate de specialisti atestati MDRT, evaluatori energetici de gradul 1.

Calcul coeficient termic G

Elaboram calcul coeficient termic G. Coeficientul global de izolare termica G reprezinta o obligativitate legala stabilita prin legea 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii. Coeficientul Global de izolare termica G este parte componenta a documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de construire potrivit legii 50/1995 republicata cu modificarile si completarile ulterioare. Scopul acestui calcul este realizarea unor cladiri cu eficienta termica ridicata, consum mic pentru incalzire, costuri reduse in perioada de iarna. Calculul coeficientului global de izolare termica G sau, cum este numit simplu Calcul G, se realizeaza pentru cladiri rezidentiale si nerezidentiale in faza de proiectare DTAC  (documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire). 

Studiu energie alternativa

Realizam studii privind sistemele alternative de energie. Aceste studii sunt necesare pentru a aduce in prim plan eficienta energetica a cladirilor prin propunerea unor sisteme alternative de eficienta ridicata. Studiile privind utilizarea sistemelor alternative de energie sunt obligatorii pentru obtinerea autorizatiei de construire si sunt solicitate prin certificatul de urbanism emis de autoritatile locale, conform legii 372/2005 republicata in anul 2016. Acest studiu pentru sisteme alternative de energie este obligatoriu la obtinerea autorizatiei de construire case, vile, blocuri de locuinte, cladiri de birouri, spitale, hoteluri, cladiri de invatamant, gradinite, scoli. Sistemele alternative cu eficienta ridicata sunt sisteme bazate pe surse regenerabile de energie, sisteme de cogenerare, sisteme centralizate, pompe de caldura, recuperatoare de caldura, schimbatoare de caldura sol-aer.

Studiul sistemelor alternative de energie propune solutii de imbunatatire a consumului de energie, in urma analizarii situatiei propuse de arhitect sau a situatiei existente cu privire la eficienta energetica a cladirii si anume: 

-centrale termice performante 

-panouri solare si fotovoltaice

-controlul programului de functionare a sistemului de incalzire

0731 118 889

bucuresti@e-certificatenergetic.ro

Bucuresti: Blvd. Unirii nr. 23, bloc 13, scara 1, mezanin, sect. 4.

http://bucuresticertificatenergetic.ro/